Produkcija

СЕМИНАР 27-28 АПРИЛ 2022 –ТРЕБИЊЕ

 

- ФОНДОВИ-ИЗГРАДЊА И ВИДЉИВОСТ

Под теме-Изградња фондова народних библиотека
Завичајне збирке-корак даље(сарадња са дјечијим одјељењима у школама)
Фондови ријетких књига( сва грађа)

-УЛОГА НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ БИБЛИОТЕКАРА У РАЗВОЈУ БИБЛИОТЕКАРСТВА - Школске библиотеке

Библиотека ,посебно народна,остварује свој значај као једна од важних тачака у заједници,као мјесто окупљања,учења размјене искуства и представљање стваралаштва у различитим облицима.Главни актери су библиотекари ,који у 21 . вијеку морају бити довољно креативни и довитљиви како би планирање,и идејну концепцију програма и пројеката ускладили са захтјевом корисника.

Циљ семинара јесте размјена мишљења и идеја ,стручних знања и примјера добре праксе за даљи квалитетни развој струке на подручју рада са корисницима,боља информисаност и разумјевање важности библиотекара као покретача и носиоца промјена у модерној библиотеци. Улога школских библиотекара у подстицању читања и комуникације,информационе писмености и пружање подршке њиховом цјелокупном васпитно образовном процесу .
Позивамо колеге из сусједних држава и иностранства да представе примјере добре праксе, пројекте чија је реализација у току, планове за будућност или једноставно били који аспект примјене информационо-комуникацијских технологија која за циљ имају боље пословање библиотека и квалитетнију услугу за кориснике.
Пријава радова се врши до 20. фебруара 2022. године  на мејл Друштва Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.,након чега  ће се одабрати најбољи. Одабир се врши на основу сажетка од 500 ријечи или 3500 карактера са размацима и напиасаног рада у цјелини.Списак одабраних радова биће објављен до 20 марта 2022..