Produkcija

Izvori

 

 

„Култура на шинамаˮ

Библиотеке из Чачка, Краљева и Пожегеорганизују на колаж програм под називом „Култура на шинамаˮ, у четвртак 30. септембра. Реч је о несвакидашњем програму који ће бити одржан, углавном на железничким станицама као и у самом возу на релацији Пожега‒Чачак‒Краљево. Овај возни и културни аранжман се организује у оквиру манифестације Дани европске баштине 2021.
Током путовања и посете железничким одредницама на три локације биће уприличене различите активности: читање поезије, радионице, изложбе, отварање Међународног фестивала сликовница „Чиграˮ и посета Железничком музеју у Пожеги. Посебне приче о старом Ћири, али и новим возовима. Чаробни ликови из сликовница и вагона жеља рађаће се у локомотивима и на железничким перонима које ће на посебан начин дочарати писци и песници: Драган Јовановић Данилов, Милоје Радовић, Оливера Недељковић, Владимир Пиштало, Дејан Алексић, библиотекари, туристички водичи, деца и млади и случајно, намерни путници.
Идеја је да се овим програмом путнички воз представи као превозно средство које повезује људе и пределе у једно заједничко културно наслеђе.
Колаж програм „Култура на шинамаˮ се реализује захваљујући партнерима: „Железнице Србијеˮ, компанији „Србија Возˮ и „Инфраструктура железнице Србијеˮ.