Produkcija

Izvori

 

 

SKUP DRUŠTVA BIBLIOTEKARA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 Nakon uvodnih predavanja, bibliotekari su nastavili raditi u dvije radionice: Hortikulturne e-biblioteke, praktični dio i Saradnja javnih i školskih biblioteka.

Svim učesnicima uručeni su certifikati koji svjedoče o obavljenoj edukaciji, dok su učesnici radionice o hortikulturnim bibliotekama dobili i dodatni certifikat regionalnog značaja.

Osnovni zaključak Skupa jeste izražavanje zadovoljstva organizacijom, te namjera da se Društvo omasovi i osposobi za dalje aktivnosti.

Budući da se 13.mart obilježava i kao Dan Biblioteke u Maglaju, učesnici Skupa su prisustvovali Svečasnosti na kojoj su dodijeljene zahvalnice za saradnju, te proglašen počasni član Biblioteke za 2019.godinu. Oko 300 posjetilaca uživalo je u atraktivnom programu kojem su posebnu draž dali Mali hor Osnovne škole Maglaj, cijelo jedno odjeljenje Prve Osnovne škole Maglaj i dvoje mladih muzičara koji su se predstavili vječitim rock baladama.

Na Svečanosti su se obratili Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić, predsjednica UO Dženana Hadžiedhemović, Predsjednica Stručnog odbora DB F BiH Narcisa Puljek Bubrić i mr.sc. Nina Bunjevac Salkić , Predsjednica Društva bibliotekara F BiH i direktorica Biblioteke.