Produkcija

Izvori

 

 

"Prosledi knjigu"

Akcija projekta  PROSLEDI КNJIGU u dva najsnežnija i nahladnija januarska dana zime 2019.  dana uspešno je izvedena  u isturenim odeljenjima k u Zaselju, Duškovcima, Tometinom Polju,  Zdravčićima,  selu Visibabi i Uzićima.  inicijatora  Melisu Đukić akcije PROSLEDI КNJIGU i njen tim , uz donatorsku poderšku  BROJNIH LJUDI DOBRE VOLJE iz Beograda, ali posebno  Udruženja žena hispano kulture cafe LATINO , navijača  Gol Cymru iz Velsa i njihove malo starije drugare ništa nije moglo da spreči u njihovom naumu. 
Nove knjige i uvek ista radoznalost i radost nije uspeo da utihne uporni i sve veći sneg. Melisu Đukić i njen tim bodrili iskrenošću i jednodušnim i oduševljenjem najmlađi učenici.
 
 U prvom krugu akcije donirano je 306 različitih novih atraktivnih knjiga u šest oslikanih različitih kutija.
Uz njih su priloženo onoliko čitalačkih dnevnika,  po jedan za svako dete uključeno u pilot projekat. U njih mogu upisati ili nacrtati  utiske o svakoj pročitanoj knjizi. Tako će moći najbolje da se prate utisci o pročitanom.
   
Posle tri meseca će se rotirati kutije sa po 51 knjiga između odeljenja.
   

  

Zašto se knjige rotiraju?

Najjednostavniji odgovor je: zato što će na taj način veći broj knjiga doći do dece.

Prvi pilot projekat obuhvata 5 škola i podrazumeva 6 kutija sa ukupno 306 knjiga. Rotiranjem biblioteka između škola svako dete će imati pristup petostruko većem broju knjiga i svaka donacija će biti iskorišćena u najvećoj mogućoj meri.

Кako broj škola raste, tako se množe i pozitivni rezultati  ovog načina rada!

 

Tim implemntacije 10 i 11.01.2019. - Melisa Đukić, rko Marković, Mira Stanišev, Ana Radišić, Zoran Đukić, i Dragan Perišić.