TARGET

Produkcija

Izvori

 

Projekat LoCloud

Projekat LoCloud je raspisao međunarodni konkurs koji se fokusira na lokalno kulturno nasleđe. Konkurs ima dve kategorije:
1)    Moje lokalno kulturno nasleđe (My Local Heritage): podstiče ljude da istražuju svoje omiljeno mesto ili deo iz njihove lokalne istorije korišćenjem onlajn izvora Europeane, kao i da predstave sopstveno iskustvo putem veb stranice, bloga ili videa. Video bi trebalo da bude dužine 5-8 minuta.
2)     Moji LoCloud servisi (My LoCloud Services): namenjen programerima, agregatorima i institucijama kulture kao primer kako oni koriste neki od mnogih servisa razvijenih tokom projekta LoCloud.  Za više informacija o ovim servisima posetite: http://support.locloud.eu
Rok za prijavu je 1. oktobar 2015.
Dobitnici će biti proglašeni na završnoj konferenciji projekta LoCloud  koja će se održati u Amersfortu (Holandija) 5. februara 2016. Iz budžeta projekta su obezbeđena sredstva za putovanje i smeštaj po dva učesnika iz svake kategorije.Nagrade za pobednike i finaliste u obe kategorije su tablet računar ili pametni sat. Nagrađeni radovi će biti promovisani kroz LoCloud i Europeanu.